Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Minä kesällä 2018Minä kesällä 2018Olen Merja Kovanen ja asun Tampereella. Minulla on 30 vuoden kokemus viittomakieli- ja aistivammaisalalla työskentelystä. Valmistuin ensimmäisen kerran tulkiksi Turun Kristillisen opiston 2-vuotisesta viittomakielen tulkkikoulutuksesta vuonna 1988. Vietän siis tulkiksi valmistumisen juhlavuotta! Päivitän opistotasoista tutkintoani parhaillaan tulkki (AMK) tutkinnoksi Diakonia-ammattikorkeakoulussa Turussa. Kunhan saamme kollegoiden kanssa opinnäytetyömme valmiiksi, on edessä uudet riemukkaat valmistujaiset!

Minulla on aina ollut sekä työ-, opiskelu- että yksityiselämässä monta rautaa tulessa. Työurani onkin muotoutunut vuosien varrella melko monipuoliseksi. Olen tulkannut, opettanut, ohjannut, kouluttanut, suunnitellut ja vetänyt projekteja, kehittänyt ja kirjoittanut. Toisinaan kahta tai kolmea toimintoa näistä samanaikaisesti. Olen toiminut free lancerina, toiminimiyrittäjänä ja järjestötyössä. Olen sielultani ennen kaikkea kehittäjä, ja minulla on ehtymätön ideavaranto. Ajoittaisesta aikapulasta huolimatta olen myös aika usein onnistunut jalostamaan ideani toteutuskelpoisiksi ja vieläpä vienyt ne käytäntöön. Mottoni on, että teen maailmasta hieman paremman ja oikeudenmukaisemman paikan kohtaaminen ja teko kerrallaan.

Osaan monenmoista ja pyrin jatkuvasti oppimaan uusia asioita. Vierivä kivi ei nähkääs sammaloidu! Opiskelun ja työn yhdistäminen on asia, joka  auttaa minua sekä pysymään vireessä että luomaan uutta. Tulkiksi valmistumiseni jälkeen suoritin yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon Tampereen yliopistossa. Pääaineeni oli tiedotusoppi (toimittaja) ja pitkä sivuaineeni sosiaalipolitiikka. Sen jälkeen olen opiskellut muun muassa kasvatustieteitä, viittomakielen perusopinnot, kommunikaatiokouluttajaopintoja, henkilöstöjohtamista ja liiketoimintaosaamista. Paperi löytyy myös JET:stä eli Johtamisen erikoisammattitutkinnosta. Seuraavat opinnot ovat jo mietintämyssyssä mutta yritän hillitä itseäni vielä vähän aikaa;)

Kotiranta toukokuussa 2018Kotiranta toukokuussa 2018

No, sitten se yksityiselämä. Naimisissa olen ja jälkikasvuakin on kertynyt peräti kolmen lapsen verran. Kaksi heistä on jo muuttanut omilleen ja kolmaskin tuli syksyllä täysi-ikäiseksi. Vanhemmat lapseni ovat tyttöjä ja nuorimmainen on poika. Lisäksi lähipiiriini kuuluu vuonna 2013 syntynyt ensimmäinen lapsenlapseni, touhukas pojan nassikka. Ja kaksi suomenlapinkoiraa, joista toinen on jo seniorikansalainen. Ne huolehtivat päivittäisestä liikunnastani erinomaisesti ja toimivat tervetulleena vastapainona työlle. Lisäksi minulla on yksi koiralapsenlapsi. Harrastan koirien kanssa ulkoilun lisäksi käsitöitä, kuntosalilla käyntiä ja kesäisin puutarhatöitä sekä Näsijärvessä uintia.